Hjelp din 4-beinte venn gjennom nyttårsfeiringen!

Mange hunder er redde for skarpe smell og nyttårsraketter. Hvorfor vet man ikke helt sikkert, men hunder kan ha fobi for høye lyder, skarpt lys og nye ting.

Hunden kan bli urolig, skjelve, slutte å spise, pese, sikle, gjemme seg på uvanlige steder og dersom hunden får mulighet kan den prøve å stikke av.

Vet du at hunden din er redd er selvfølgelig det beste å unngå rakettene. Og for å unngå å få en redd hund, ikke ta med hunden ut for å se på fyrverkeriet!

Dersom man ikke kommer unna de høye lydene på nyttårsaften:

Gå lang tur med hunden og gi den mat så den er trøtt og sliten når kvelden kommer. Har du en annen trygg og rolig hund den kan være sammen med er det fint med selskap. Hunden skal ikke være alene.

Plasser hunden et sted i huset hvor den er vant til å være, hvor det også er mest mulig stille. Sett gjerne på litt lyd (radio/musikk).

Som  eier er det viktig at du oppfører deg mest mulig normalt. Dersom man begynner å trøste eller kjefte på hunden vil den kunne oppfatte situasjonen som enda mer ubehagelig.

Det finnes produkter som inneholder feromoner som kan virke beroligende. Det er lite dokumentasjon og ulik erfaring med slike produkter, men noe man kan prøve hvis man ønsker. Dette bør man starte med noen uker før nyttårsaften.

For de hundene som er mest plaget finnes det legemidler (beroligende og angstdempende) som en siste utvei. Husk at en sedert hund fortsatt kan høre lyder og oppleve redsel, det er bare ikke like åpenbart for eier. Legemidler skal alltid gis etter avtale med veterinær.

Det er laget egne CD’er man kan spille av i ukene og månedene i forkant av nyttårsaften slik at man ”venner” hunden til lydene. Vi anbefaler alltid at dette også gjøres etter samtale med veterinær eller noen med mye kunnskap om hund for korrekt bruk. Dette er det for sent å begynne med nå, men kan være et godt tips til neste år.

Det er nå flere hundehotell og pensjonater som tilbyr en fredelig nyttårsaften for de 4-beinte, mens eierne kan feire det neste året velkomment.

Ta gjerne kontakt med oss dersom du lurer på noe vedrørende din hund/katt!