Ormekur

Det er ingen fasit på hvor ofte et dyr trenger ormekur og behovet er ulikt. Vi anbefaler jevnlig behandling til dyr i vekst. Det betyr at en valp eller kattunge bør få ormekur ved 3. 6. 9 og 12. leveuke. Deretter ved behov. Katter er gode jegere og spiser mye mus og gnagere. Katter har derfor som regel behov for ormekur jevnlig. Voksne hunder har ikke det samme behovet. Er man usikker på om dyret trenger en ormekur anbefaler vi å ta en avføringsprøve til analyse før behandlingen gis. Vi ønsker ikke å gi dyret mer medisiner enn nødvendig.

 

Utenlandsreise:

Mange eiere har hytte i Sverige, og noen tar også med seg kjæledyret sitt på lengre reiser. Behovet for forebyggende behandling i andre land enn Norge varierer.

Det er viktig å sette seg godt inn i regelverket før man tar med seg dyret ut av landet. Planlegg derfor reiser med kjæledyr i god tid!

Mattilsynet har god oversikt over regelverket, noe avhengig av hvor man skal. Les mer på deres nettsider:

Mattilsynet opplyser kun det absolutt nødvendige med utgangspunkt i lovverket. I andre land er det ofte behov for andre vaksiner og rutinemessig behandling enn det vi gir her i Norge. Dette bør man også sette seg inn i for å unngå å smitte dyr her i Norge med sykdommer vi vanligvis ikke har etter dere kommer hjem fra tur.

Ta kontakt med en av våre veterinærer, så skal vi hjelpe deg så godt vi kan.