Røntgen/Ultralyd/CT-undersøkelse

Røntgen, ultralyd og CT-undersøkelse er viktige diagnostiske hjelpemidler i veterinærmedisin. Jessheim Dyreklinikk har effektivt og moderne utstyr for å utføre slike undersøkelser.

Røntgen:

Vi har et nytt røntgensystem og tar digitale røntgenbilder. Dette innebærer gode diagnostiske bilder av høy kvalitet på kort tid. Røntgen blir ofte brukt for å diagnostisere f.eks beinbrudd, forkalkninger og fordøyelsesproblemer. Vi utfører også rutinemessige undersøkelser for arvelige ledd- og skjelettlidelser, som HD og AD. Bildene sendes inn til NKK for avlesning. Ønsker du raskt svar kan du laste ned skjema på NKK som du forhåndsbetaler og tar med til timen.

Ultralyd:

Klinikken har nå fått nytt ultralydapparat, som tar diagnostikken enda lenger enn den har gjort tidligere. Dette benyttes for undersøkelse av bløtvev, og har også eget spesialtutstyr for ultralyd av hjertet. Veterinær Kristin Lange har spesialkompetanse i hjerte og lungelidelser.

Ultralyd er viktig ved diagnostisering av sykdommer som livmorbetennelse, svulster i indre organer og steiner i urinveiene. Vi bruker også ultralyd ved drektighetsundersøkelser. Dyret bør da være minst 25 dager på vei.

CT-undersøkelse:

Vi kan nå også tilby CT-undersøkelser. CT bruker vi for å diagnostisere lidelser som ikke alltid er synlig på ordinære røntgenbilder. Ved effektive bildetakninger minimerer vi dyrets tid i narkose, og vi kan raskere se resultatene.