Ta vare på din beste venn på nyttårsaften!

Nå nærmer det seg nyttårsaften, og selv om mange gleder seg, er det dessverre noen av våre 4-beinte venner som ikke synes det er like stas med fyrverkeri. For mange hunder og eiere er nyttårsaften en krevende opplevelse. Hunder har ulike måter og vise angst på: den kan prøve å gjemme seg eller flykte fra situasjonen, den kan også skjelve, bli urolig, pese, slikke overdrevent, bjeffe eller gjøre fra seg på gulvet. Noen hunder går også løs på inventaret.

Her er noen enkle tips for nyttårsaften:

•Ikke la dyrene være alene hjemme på nyttårsaften. De kan reagere på støy og lys fra fyrverkeri.
•Dersom hunden er engstelig, så start tilvenning på en rolig og kontrollert måte. Det beste er å starte mens hunden er valp.
•Unngå å lufte hunden på steder som det skytes opp fyrverkeri. Noen starter dessverre tidlig på dagen. Eventuelt reis bort til et roligere sted.
•Oppfør deg rolig sammen med en engstelig hund, vær rolig og behersket slik at hunden føler seg trygg med deg. Prøv å få hunden til å fokuserer på noe annet.
•Rydd opp etter fyrverkeriet. Hundene kan spise i seg fyrverkerirester og få forstoppelse eller få i seg farlige stoffer som brukes til å lage fyrverkeriet.
•Ta kontakt med veterinæren din for råd om hva som er det riktige for ditt dyr. I enkelte tilfeller kan det være nødvendig med beroligende medisiner, eller kunstige feromoner (luktstoffer som beroliger).

Vi har åpen klinikk på dagtid nyttårsaften, så kom gjerne innom dersom du har spørsmål eller trenger tips!

Godt nytt år!